Kender I til de nye krav om mere affaldssortering og genanvendelse i virksomhederne?

Det har længe været et krav, at virksomheder skal sortere affald og sikre, at det genbruges, genanvendes eller anvendes til anden materialenyttiggørelse. Men i forlængelse af den seneste udmelding omkring ændringer i regeringens affaldsplan, skal affaldssorteringen nu strømlines.

I den reviderede affaldsbekendtgørelse – BEK nr. 2512 af 10.12.2021 – Skal affaldsproducerende virksomheder senest den 31. december 2022 også sortere deres husholdningslignende affald. Ensartet sortering er et af tiltagene til at øge genanvendelsen af affaldet.

Det drejer sig om disse ti fraktioner:

Vi står klar til at hjælpe med de nye krav:

I forlængelse af udmeldingen fra regeringen om mere affaldssortering, kan vi nu tilbyde en løsning, der kan implementeres hurtigt på alle jeres adresser.                     

Det er hensigten at konceptet skal være fleksibelt for den enkelte afdeling, og samtidig skal der tages hensyn til de ofte trange pladsforhold i butikkerne, som medfører begrænset plads til mange containere.

Konceptet baserer sig på sække lavet af genanvendt plast (Fair Plastic). Plastikposer med Fair Plastic er det næste niveau for bæredygtigt plastik i forhold til traditionel genanvendelse af plastik. Det er bæredygtighed på højeste niveau. Valget om at bruge disse poser er et aktivt valg for mere bæredygtighed i jeres virksomhed, og dette kan selvfølgelig bruges aktivt i jeres kommunikationsmateriale.

 

Ved at indsamle de nye fraktioner i plastsække kan den enkelte butik/afdeling selv styre økonomien, ved kun at bestille afhentning, når man ikke har plads til flere fyldte sække.

  • Sække er transparente men med forskellige farvenuancer og piktogram
  • Der kan også benyttes minicontainere som tømmes på stedet (rest-, mad-, pap-, plast-, glas-, metalaffald) eller ombyttes ved afhentning (tekstiler, kartoner)
  • Farligt affaldskasser tømmes og sættes tilbage
  • Sække skal være lukkede (bundet med knude, strip eller lign.) ved afhentning
  • Sække må max veje 15 kg pr. stk.
  • Dette oplæg er baseret på minimum 24 måneders kontrakt, da der skal investeres i nye biler til formålet

  

 Hent vores bestillingsliste her:

 Hent Miljøstyrelsens forskellige pjecer her:

 

Har i yderligere spørgsmål til de nye regler, eller gerne vil høre mere om vores løsning, så står vi klar til at hjælpe ud fra jeres specifikke behov.

Kontakt vores miljøkonsulent på 2488 3502 – eller ring til vores kundeservice på 9742 0588 i tidsrummet 8.00-11.30, så står vi klar til at hjælpe.

 

Kontakt os for et tilbud

Skal du bestille en container, transport eller andet? Kontakt os her